Home Economic Cât durează efectele unui atac terorist pe bursa internațională?

Cât durează efectele unui atac terorist pe bursa internațională?

948
0
bursa internațională

Bursa internațională și-a revenit după ce inițial căzuse câteva procente importante în urma atacurilor teroriste din Belgia. Cele două explozii, de la aeroport și de la metrou au omorât 30 de persoane și au rănit alte 230.

Bruxelles este capitala Uniunii Europene. Multe instituții  și companii de renume internațional  au sediile în acest oraș. De la cele două atacuri, aeroportul a fost închis iar metrourile și trenurile au rămas la depouri.

Bursa internațională a scăzut puțin la deschidere dar și-a revenit în cursul zilei

Indexurile CAC și DAX scăzuseră cu 2%. La finalul sesiunii de trading, majoritatea indicilor europeni ajunseseră deja pe zero sau chiar pe plus.

Dow a sfârșit ziua cu 41 de puncte mai puțin iar Nasdaq s-a stabilizat la 0,3%.

PNC a scos la iveală un raport în care se dovedește că de-a lungul timpului, atacurile teroriste nu au avut niciodată un impact definitiv asupra bursei internaționale. De obicei, efectele evenimentelor dispar de pe bursă în 10 zile lucrătoare. Raportul indică în mod expres faptul că deși aceste atacuri dăunează grav societății în care se produc, nu au impact atât de mare din punct de vedere economic pentru că nu lovesc în afaceri, un business-uri.

Ce s-a mișcat pe bursă ieri?

În principal, discutăm despre acțiunile liniilor aeriene, aeroporturi, hoteluri. În sectorul aerian, acțiunile Ryan Air (RYAAY), EasyJet (ESYJY), Air France-KLM (AFLYY), Lufthansa (DLAKF) și British Airways au scăzut cu maxim 4%.

American Airlines (AAL), Royal Carribbean Cruises (RCL), Carnival (CCL), Marriott (MAR), Priceline (PCLN, Tech30), United (UAL), Expedia (EXPE), TripAdvisor (TRIP) au scăzut cu 2% fiecare.

Acțiunile Grupului Hotelier Accor au scăzut cu 4% iar InterContinental cu puțin peste 2%.

Aeroporturile internaționale sunt pe roșu de asemenea. Fraport, operator ce se ocupă de un important hub din Frankfurt  a scăzut cu 2% iar acțiunile Aeroports De Paris au scăzut cu 4%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here